In de werkplaats

Daar waar planken veranderen in vloerdelen.

In de werkplaats van A12 Parket worden houten planken bewerkt en afgewerkt. Zodat ze de gewenste uitstraling krijgen en zodat ze goed beschermd zijn om jarenlang mee te kunnen als houten vloer. Alle bewerkingen gebeuren in eigen huis. Dit maakt het proces flexibel, waardoor we kunnen schakelen als dit nodig is.

Hout is een natuurproduct

Dat maakt iedere plank anders. Persoonlijke aandacht en affiniteit met het product zijn daarom essentieel. Met ons enthousiaste en kleine team zorgen we ervoor dat de planken mooie en duurzame vloerdelen worden. Zodat de professional er zorgeloos mee aan de slag kan.

De afgewerkte vloerdelen zijn de perfecte basis voor een duurzame parketvloer. Afwerken en drogen op locatie is niet meer nodig, wat enorm veel handelingen en tijd bespaart. In de A12 werkplaats worden de afwerkingslagen machinaal aangebracht. Dit zorgt voor een betrouwbare, constante kwaliteit.

Jij bepaalt en wij maken het op maat

In de werkplaats van A12 Parket maken we maatwerk. Iedere plank kan naar wens van de klant bewerkt en afgewerkt worden.

1

Kies een plank uit het brede assortiment. Diverse types, breedtes en sorteringen zijn mogelijk.

2

Bepaal de gewenste bewerking(en), zoals fijnbezagen of kantverouderen.

3

Voor een extra diepe kleuring of natuurlijke uitstraling kan er voorbehandeld worden door middel van beitsen of logen.

4

Kies tot slot de kleur van de 2C olie voor een duurzame bescherming van de plank.

Hout bewerken voor een natuurlijke look

Het bewerken van de plank heeft meestal als doel het hout een extra natuurlijke uitstraling te geven. Door de plank te borstelen wordt de nerfstructuur bijvoorbeeld benadrukt. Fijnbezagen en kantverouderen zorgen voor een robuuste en doorleefde look. In de A12 werkplaats hebben wij onze eigen machines voor het fijnbezagen van de planken en voor het borstelen Op de pagina bewerkingen staat meer informatie over de mogelijkheden.

Kleuren en beschermen van het hout

Om te zorgen dat de vloerdelen jarenlang mee kunnen is een duurzame bescherming essentieel. Met de oliestraat bij A12 Parket brengen we de afwerkingslaag aan. Veelal wordt er gebruik gemaakt van de Rubio Monocoat 2C olie. Het voordeel van deze olie is dat onderhoud minder intensief is dan bij andere olie afwerkingen. Zo is er geen voedende zeep nodig, want de olie voedt van zichzelf en bij schade in de toekomst kan de vloer plaatselijk bijgewerkt worden. Er is keuze uit 40 kleuren.

Voor een extra diepe kleuring kan de plank voorbehandeld worden. Door te logen of te beitsen. Dit doen we met onze speciale spraymachine. Diverse kleuringen en uitstralingen zijn mogelijk. Zoals diep vergrijsd of gerookt. Gecombineerd met de juiste plank en bewerking zorgt dit voor unieke, robuuste vloerdelen.

Natuurlijke droging

Na de afwerking worden vloerdelen gedroogd in de rekken. Daarbij maken we enkel gebruik van natuurlijke droging. Na 24 uur drogen worden de vloerdelen verpakt en zijn ze gereed voor transport. Door onze eigen chauffeur wordt de zending op de afgesproken dag afgeleverd. Klaar voor de professional om gelegd te worden.

Wij staan voor je klaar

Meer weten over onze vloeren?

Wil je meer weten over onze collectie houten vloeren? We vertellen er graag meer over. Bij jou of bij ons.
Maak een afspraak